Servicii

Ce poate face EcoSip?

 

Avantaje

Caracteristicile panourilor SIP au facut utilizarea lor din ce in ce mai frecventa:

- rapiditatea executiei unei case din panouri SIP: toate elementele sunt pre-taiate industrial, inclusiv golurile de usi si ferestre si canalele pentru instalatia sanitara si electrica
- costurile reduse: constructia unei case SIP poate insemna reducerea costurilor de constructie pana la 25-35% fata de o casa realizata cu materiale clasice, iar datorita termoizolatiei superioare, cheltuielile de intretinere pot scadea pana la 35%
- realizarea constructiei indiferent de sezon: doar montajul se executa in aer liber, restul lucrarilor fiind executate in fabrica
- izolatia termica deosebita: un panou SIP cu grosimea de 15 cm a stratului de polistiren expandat de mare densitate echivaleaza cu o grosime a peretelui de 90 cm din caramida clasica!
- rezistenta seismica: elasticitatea structurii de lemn face casele EcoSip sa reziste la cutremure de peste 8 grade pe scara Richter fara mari deteriorari
- posibilitatea de finisare exterioara cu diferite materiale, de la tencuiala decorativa la piatra decorativa si siding din PVC: finisarea exterioara clasica este posibila, prin aplicarea unui strat exterior suplimentar de termoizolatie si apoi a tencuielilor decorative sau a vospelelor lavabile;
- rezistenta la umiditate: EcoSip realizeaza protectia suplimentara impotriva umezelii prin utilizarea unor placi de finisare speciale, cu continut ridicat de ciment (asociat cu continut izolator) care practic „sigileaza” constructiile EcoSip in asa fel incat este complet evitata posibilitatea de contact a panourilor SIP cu umiditatea din atmosfera sau din precipitatii.

 

De ce sa utilizati panourile structurale termoizolatoare EcoSip:

 

Cum sunt posibile toate acestea?

Peretii prefabricati semifinsati: realizam in conditii industriale asamblarea panourilor SIP EcoSip in pereti intregi, ii finisam atat exterior cat si interior, montam ferestrele si usile… Dupa care aducem acesti pereti la locul constructiei si, cu ajutorul unei macarale, realizam montajul extrem de rapid! Singurele elemente care raman a fi asamblate la locul constructiei sunt plafoanele (formate din panouri EcoSip) si acoperisul (tot din panouri EcoSip). In cateva zile, locuinta Dvs. nu numai ca prinde contur, ci este cu fiecare clipa mai aproape de momentul in care va deveni “casa” Dvs!

Peretii semifinisati ajung la locul constructiei finisati in interior cu gipscarton de 12.5 mm finisat complet, gata de vopsitorii lavabile, iar la exterior cu termosistem (dintr-un strat suplimentar de polistiren expandat de 30 mm si densitate 15 kg/m3) finisat, gata de vopsitorii lavabile sau tencuieli decorative. Peretii interiori sunt finisati pe amble parti cu placi de gipscarton de 12.5 mm, gata de vopsitorii lavabile. Plafoanele se finiseaza la fel, cu placi de gipscarton; la nivelul mansardei, placile de gipscarton vor fi aplicate pe partea inferioara a panourilor EcoSip care formeaza acoperisul.

In structura peretilor sunt preinserate cablurile electrice si tevile pentru reteaua de apa si canalizare, la locul constructiei realizandu-se doar jonctiunea cu retelele de apa si electricitate. O echipa de profesionisti EcoSip va realiza toate aceste conexiuni, astfel inact in cel mai scurt timp casa Dvs. sa fie si functionala! Cat de scurt este acest timp? Cateva zile…

Caracteristici

Toate panourile au pre-taiate goluri cilindrice cu diametrul de 3,5 cm pentru instalatia electrica: un canal median vertical pentru realizarea conexiunilor electrice intre nivelurile constructiei, un canal orizontal situat la 35 de cm de baza pentru instalarea prizelor, un canal orizontal situat la 110 cm de baza pentru instalarea intrerupatoarelor/comutatoarelor pentru iluminat si un al treilea canal orizontal situat la 220 cm de baza pentru realizarea conexiunilor electrice in doze etc.

Panourile EcoSip utilizate sunt tratate atat ignifug (in doua etape, prima la realizarea panourilor si taierea acestora si a doua prin pulverizare de solutii ignifuge dupa montarea peretilor la locul constructiei) cit si impotriva cariilor de lemn. Componenta hidrofuga a solutiei folosite asigura o capacitate redusa a materialului lemnos de a absorbi apa, astfel incat toate elementele negative care pot afecta structurile lemnoase (focul, apa, insectele) sunt combatute prin tratamente specifice.

Usile si ferestrele

Pentru conservarea valorilor ridicate ale coeficientului de izolatie termica caracteristic constructiilor prefabricate EcoSip, tamplaria PVC de exterior utilizata are o grosime a profilului de 68 mm (sase camere izolante) iar sticla termopan tristrat este de tip Low Esau/si LowE solar, realizand astfel un transfer termic de sub 1W/mp! Optional tamplaria PVC se poate accesoriza cu pervaze de aluminiu la exterior, respectiv PVC la interior, plase anti-insecte si rulouri din PVC sau aluminiu, cu actionare manuala sau electrica (cu sau fara telecomanda), precum si sisteme eoliene de inchidere automata a storurilor in caz de vant puternic sau furtuna.

Detalii

Rapiditatea executiei: panourile structurale izolatoare EcoSip ajung la locul constructiei pre-taiate, numerotate si gata de a fi montate. Realizate in conditii industriale dupa specificatiile tehnice ale proiectelor clientilor nostri, panourile EcoSip sunt usor de ansamblat, asigurand in final corespondenta perfecta intre detaliile arhitecturale si de rezistenta impuse si realitatea unei constructii gata de a fi utilizata. O echipa profesionista poate realiza ridicarea unei constructii din panouri EcoSip in cateva zile, fara a face rabat de la calitate!

Costuri reduse: constructorii si antreprenorii stiu foarte bine ca in mod obisnuit costurile necesare realizarii unei constructii in sistem clasic se pot modifica (niciodata in minus) datorita deselor modificari ale preturilor materialelor de constructii de pe piata, aparitiei de lucrari ascunse sau de lucrari neprevazute in proiectul initial etc. Utilizarea de panouri EcoSip ofera o predictibilitate marcata a pretului total al constructiei. Toate panourile necesare sunt aduse de la bun inceput la locul constructiei si tot necesarul de panouri este stabilit exact in momentul pre-taierii in fabrica. Asta face ca, per total, costurile totale sa fie cu 20-25 % mai mici decat in cazul unei constructii de beton si caramida!

Posibilitatea executiei constructiilor din panouri EcoSip indiferent de sezon: faptul ca toate elementele structurale sunt prefabricate face posibila constructia caselor din panouri EcoSip si in conditii meteorologice in care, de obicei, sistemele clasice din zidarie si beton nu pot fi folosite (primavara, iarna). Sistemul framing si imbinarile metalice rapide si durabile fac posibila ridicarea constructiei intr-un timp record si astfel este redusa posibilitatea opririi sau incetarii activitatii in conditii meteo nefavorabile.

Izolatie termica deosebita: panourile EcoSip confera o deosebita izolatie termica locuintei dumneavoastra! Faptul ca si acoperisul (locul pe unde se pierde cea mai mare cantitate de caldura dintr-o cladire) este realizat tot din panouri EcoSip, chiar cu o grosime egala sau mai mare decat cea utilizata la realizarea peretilor exteriori, diminueaza costurile cu incalzirea in sezonul rece pina la 40%! Ca termen de comparatie, un perete EcoSip cu grosimea stratului izolator de 15 cm echivaleaza cu un perete de 90 cm de caramida clasica! Pentru a maximiza izolatia termica a locuintei Dvs, va recomandam utilizarea de panouri SIP si peste fundatia de beton, peste care se pot aplica finisajele dorite.

Rezistenta seismica: constructiile din panouri EcoSip sunt recomandate pentru zonele seismice A, B si C1! Elasticitatea structurii de lemn jonctionale, disiparea fortelor in toata suprafata panourilor SIP EcoSip, rezistenta intrinseca data de structura placilor de OSB si de calitatile adezivului folosit dau cladirilor din panouri SIP capacitatea de a rezista fara mari deteriorari unor miscari tectonice la care cladirile clasice, din caramida si beton, ar avea foarte mult de suferit.

Posibilitatea de finisare exterioara cu diferite materiale, de la tencuiala decorativa la piatra decorativa si siding din PVC; 
Daca in cazul amenajarii interioare modalitatile de finisare se reduc in cele mai multe cazuri la utilizarea placilor de gipscarton sau a lambriurilor de lemn, in cazul finisarii exterioare lucrurile stau altfel: practic orice tip de finisare exetrioara, traditionala sau nu, se adapteaza cu usurinta constructiilor prefabricate EcoSip – pe un strat suplimentar de suport din polistiren expandat se pot aplica tencuieli decorative sau vopsitorii lavabile; lambriurile de lemn, placile tip Alucobond sau sidingul de PVC se aplica cu usurinta datorita planeitatii deosebite a peretilor EcoSip iar utilizarea unor adezivi speciali permite finisarea exterioara prin placare cu diferite materiale (piatra sau panouri decorative, ceramica sigilanta de exterior etc.).

Rezistenta la umiditate
In afara de capacitatea hidrofuga intrinseca a placilor de OSB3 (special fabricate pentru utilizarea la exterior) care sunt utilizate in realizarea panourilor EcoSip, amplificata de utilizarea in tratamentele aplicate a unor substante care realizeaza protectia antifoc, antiinsecte dar si antiumiditate, in cazul mediilor cu umiditate excesiva EcoSip realizeaza protectia suplimentara  impotriva acesteia prin utilizarea unor placi de finisare speciale, cu continut ridicat de ciment (asociat cu continut izolator) care practic „sigileaza” constructiile EcoSip in asa fel incat este complet evitata posibilitatea de contact a panourilor SIP cu umiditatea din atmosfera sau din precipitatii.

Limite

Este adevarat insa ca si in utilizarea panourilor EcoSip exista limite, si acestea trebuie luate in consideratie: inaltimea maxima a unei cladiri realizate din panouri SIP, cu structura de rezistenta exclusiv din lemn lamelar nu poate depasi 12,5 ml, ceea ce echivaleaza cu o structura de tipul parter + etaj + mansarda (P+E+M).

Este posibila insa utilizarea de panouri EcoSip pentru realizarea peretilor exteriori, interiori si acoperisului pentru orice tip de cladire, cu structura de rezistenta realizata din cadre de beton sau elemente metalice.

Autonomie

Fara utilizarea altor elemente de structura adaugate (beton sau metal), panourile EcoSip pot fi utilizate la constructia de case, pensiuni turistice, spatii comerciale sau unitati de interes public (extinderi de scoli, gradinite) cu un regim de inaltime de P+1+M, in zonele urbane sau/si extraurbane, in cimp deschis.

Servicii - Ce poate face EcoSip?

 

 • sa proiecteze si sa realizeze o casa pe structura de panouri SIP pentru Dvs.,
 • sa remodeleze vechea dumneavoastra casa si sa adauge un nivel superior sau o mansarda,
 • sa mansardeze blocuri de locuit (structura EcoSip usoara, net superioara celei clasice din lemn si vata minerala),
 • sa faca posibila trecerea rapida de la proiect la locuinta visata.
Picture

Avantaje / Obiective

 • rapiditatea executiei unei case din panouri SIP: toate elementele sunt pre-taiate industrial, inclusiv golurile de usi si ferestre si canalele pentru instalatia sanitara si electrica
 • costurile reduse: constructia unei case SIP poate insemna reducerea costurilor de constructie pana la 25-35% fata de o casa realizata cu materiale clasice, iar datorita termoizolatiei superioare, cheltuielile de intretinere pot scadea pana la 35%
 • realizarea constructiei indiferent de sezon: doar montajul se executa in aer liber, restul lucrarilor fiind executate in fabrica
 • izolatia termica deosebita: un panou SIP cu grosimea de 15 cm a stratului de polistiren expandat de mare densitate echivaleaza cu o grosime a peretelui de 90 cm din caramida clasica!
 • rezistenta seismica: elasticitatea structurii de lemn face casele EcoSip sa reziste la cutremure de peste 8 grade pe scara Richter fara mari deteriorari
 • posibilitatea de finisare exterioara cu diferite materiale, de la tencuiala decorativa la piatra decorativa si siding din PVC;
 • rezistenta la umiditate: EcoSip realizeaza protectia suplimentara impotriva umezelii prin utilizarea unor placi de finisare speciale, cu continut ridicat de ciment.